GROUPE CAT SLUIT ZICH AAN BIJ VINTURAS PLATFORM

Consortium betrokken bij ruim 12 miljoen voertuigbewegingen per jaar in Europa

  • Groupe CAT, een belangrijke Europese en onafhankelijke speler in transport en voertuiglogistiek met activiteiten in Nederland, sluit zich aan bij Vinturas
  • Vinturas consortium bestaat nu uit Groupe CAT, Axess Logistics, Koopman Logistics Group, NVD en AutoLink
  • Digitalisering van de supply chain leidt tot transparantie, proces verbeteringen en een betere ‘customer journey’ voor OEM’s en fleetowners

Leek (Nederland), 15 oktober - Vinturas, een consortium van toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa, heeft Groupe CAT bij zijn consortium gevoegd. Met de toetreding van Groupe CAT zal Vinturas betrokken zijn bij meer dan 25% van alle supply chain voertuigbewegingen in Europa, wat het tot het leidende platform in de industrie maakt.

Vinturas, opgericht begin 2019, heeft met de toevoeging van Groupe CAT een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van zijn netwerk en diensten. Het consortium bestrijkt via zijn leden nu alle belangrijke markten in Europa en het digitale platform zal meer dan 12 miljoen voertuigbewegingen per jaar beheren.

Zichtbaarheid supply chain
Dankzij de sterke positie van Groupe CAT in de markt zal Vinturas de standaardisatie van digitale processen leiden, in een industrie die nog grotendeels op papier is gebaseerd. Standaardisatie zal leiden tot aanzienlijke procesverbetering voor klanten van het Vinturas-platform. Bovendien zal het leiden tot meer transparantie in een verbeterde customer journey, aangezien Vinturas end-to-end track and trace-functionaliteit biedt voor elk nieuw voertuig dat de productielocatie verlaat op weg naar de dealer.

Groupe CAT, meer dan 60 jaar geleden opgericht, is actief in 27 landen en heeft 9.000 mensen in dienst.

Toonaangevend platform
Vinturas CEO Jon Kuiper: “Nu Groupe CAT zich bij het consortium aansluit, is Vinturas het toonaangevende digitale platform in onze branche geworden. De digitalisering van de Finished Vehicle Supply Chain zal onze klanten, van OEM tot dealer, eindelijk de inzichten en meerwaarde bieden waar de industrie op heeft gewacht. "

Vinturas blockchain-gebaseerd platform
Vinturas heeft een op blockchain gebaseerd platform ontwikkeld dat digitale services biedt aan OEM's, fleetowners en dealers. Het platform wordt momenteel getest met grote klanten en zal begin 2020 in productie gaan.


Einde persbericht