SANTANDER CONSUMER FINANCE ANSLUTER SIG TILL VINTURAS

Vinturas utökar sin verksamhet till mer än 20.000 bilåterförsäljare i Europa

  • Santander Consumer Finance kommer gå in som aktieägare i Vinturas
  • Konsortiet består nu av Santander Consumer Finance, Svenska Axess Logistics, Autolink, Groupe CAT, Koopman Logistics Group och NVD
  • Digitaliseringen av leveranskedjan leder till transparens, processförbättringar, nya affärsmodeller och en bättre kundupplevelse för OEM’s, återförsäljare och ägare av fordonsflottor

Leek (Nederländerna), 21 januari 2020 - Santander Consumer Finance går in som som aktieägare i Vinturas. Med anslutning av Santander Consumer Finance till ett konsortium av flera ledande leverantörer av tjänster inom fordonslogistik i Europa, kommer Vinturas att kunna erbjuda sina digitala tjänster till ännu fler bilkunder i Europa.

Vinturas, som grundades i början av 2019, har tagit ett viktigt steg i utvecklingen av sitt nätverk och tjänster med tillägget av Santander Consumer Finance, som erbjuder konsumentfinansiering inom Santander Group. Konsortiets medlemmar täcker nu alla viktiga marknader i Europa. Dess digitala plattform kommer att hantera mer än 12 miljoner fordonsrörelser per år och har tillgång till mer än 20.000 återförsäljare i Europa.

Synligheten av Försörjningskedjan och nya affärsmodeller
Vinturas är ledande inom standardisering av digitala processer inom fordonsindustrin, en industri som fortfarande till stor del är pappersbaserad. Digitalisering och standardisering kommer att resultera i betydande processförbättringar för Vinturas kunder. Dessutom kommer det att leda till ökad öppenhet och förbättrad kundupplevelse eftersom Vinturas tillhandahåller spårfunktioner från varje enskilt fordon som lämnar en OEM på väg till återförsäljaren. Med Santander Consumer Finance som ny konsortiemedlem kommer Vinturas att utforska nya affärsmodeller inom finans- och försäkringsbranschen.

Ledande plattform
Vinturas VD Jon Kuiper: ”Med Banco Santander har Vinturas stärkt sin position som den ledande digitala plattformen i vår bransch. Santander Consumer Finance, med en stark kundbas inom bilindustrin, kommer att ge ytterligare möjligheter att utveckla nya digitala tjänster för att stödja våra bilkunder”.

Snabbare användning av blockchain-teknik
Santanders VP och innovations- och strategidirektör på Santander Consumer Finance Juan Manuel Roldan Carretero tillägger: ”Santander Consumer Finance, med sin räckvidd inom bilindustrin, och Vinturas är en perfekt match. Santander Group är världsledande inom utveckling och tillämpning av blockchain-teknik. Med Vinturas ledande position i hela försörjningskedjan av färdiga fordon i Europa ser vi betydande möjligheter att skapa värde för alla våra kunder inom fordonssegmentet med våran innovativa blockchain-teknik ”.

Vinturas blockchain-baserade plattform 
Vinturas har utvecklat en blockchain-baserad plattform som tillhandahåller digitala tjänster till OEM’s, ägare av fordonsflottor och återförsäljare. Plattformen är för närvarande testad tillsammans med stora kunder och kommer att gå i produktion i början av 2020.


Mer information finns på vinturas.com