SANTANDER CONSUMER FINANCE NEEMT AANDEEL IN VINTURAS

Uitbreiding geeft Vinturas toegang tot meer dan 20.000 dealers in Europa


  • Santander Consumer Finance neemt aandeel in Vinturas
  • Vinturas: consortium van Santander Consumer Finance, Axess Logistics, Autolink, Groupe CAT, Koopman Logistics Group en NVD
  • Volledig digitale supplychain voor transparantie, procesoptimalisatie, nieuwe businessmodellen en betere klantervaring voor OEM’s, fleetowners en dealers

Leek (Nederland), 21 januari 2020 - Santander Consumer Finance heeft zich als jongste aandeelhouder verbonden aan Vinturas. Met de toevoeging van Santander Consumer Finance maakt Vinturas, het consortium van toonaangevende Europese logistieke dienstverleners in de automotive, het digitale dienstenpakket beschikbaar voor een nieuwe groep klanten.

Na de oprichting begin 2019 zet Vinturas dit jaar opnieuw een belangrijke stap. Met de toetreding van Santander Consumer Finance, de consumententak van Santander Group, zet het consortium een belangrijke stap in de ontwikkeling van het netwerk en de dienstverlening. Met de toetreding van Santander Consumer Finance heeft Vinturas partners in alle kernsegmenten van de Europese markt. Het digitale platform beheert op jaarbasis meer dan 12 miljoen voertuigbewegingen en heeft toegang tot meer dan 20.000 dealerbedrijven in Europa.

Zichtbare supplychain en nieuwe businessmodellen

Vinturas is toonaangevend in het standaardiseren van digitale processen in de automotive finished vehicle industrie. Op dit moment maakt deze sector nog grotendeels gebruik van papieren documentstromen. Digitalisering en standaardisering opent de weg voor grootschalige procesoptimalisatie voor klanten en partners van Vinturas. Andere voordelen zijn meer transparantie en een verbeterde klantervaring. Dankzij end-to-end track & trace-functionaliteit maakt Vinturas het mogelijk om nieuwe voertuigen te volgen vanaf de fabriek tot aan het dealerbedrijf. De toetreding van Santander Consumer Finance maakt het voor Vinturas mogelijk om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen op het gebied van financiering en verzekering.

Toonaangevend platform

CEO Jon Kuiper van Vinturas: “Met de toevoeging van Banco Santander als nieuwe partner van het consortium, in de vorm van Santander Consumer Finance, versterkt Vinturas zijn positie als het toonaangevende digitale platform binnen de sector. Santander Consumer Finance heeft een grote groep klanten in de automotive industrie. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van innovatieve nieuwe digitale services tijdens de transitiefase waarin onze automotive klanten zich momenteel bevinden.”

Versnelde inzet van blockchaintechnologie

Vicepresident en Innovation & Strategy Director Juan Manual Roldan Carretero van Santander Consumer Finance: “Santander Consumer Finance is sterk vertegenwoordigd in de automotive industrie. Dat maakt ons tot een perfecte match met Vinturas. Santander Group is een wereldspeler als het gaat om de ontwikkeling en toepassing van blockchaintechnologie. Samen met Vinturas, met een leidende positie in de Europese finished vehicle supplychain, zien we grote kansen voor het creëren van toegevoegde waarde met innovatieve blockchaintechnologie voor onze automotive klanten.

”

Vinturas: platform op blockchainbasis

Met behulp van blockchaintechnologie heeft Vinturas een eigen platform met digitale diensten voor OEM’s, fleetowners en dealers. Het platform is ontwikkeld door technologiepartner IBM. Het platform bevindt zich op dit moment in de testfase met grote klanten. De officiële lancering vindt begin 2020 plaats.

Meer informatie is te vinden op www.vinturas.com Einde persbericht